Derviş Doğan

Mevcut düzenin devamı yeni politika mı oluyor..

Gambiya’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı devlet ve hükümet başkanları zirvesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için geçmiş yıllara oranla daha üst ve farklı bir protokol uygulamışlar, hatta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın içinde olduğu otomobile KKTC flaması da koymuşlar falan filan.Açıkçası bundan ötesinin de bu koşullarda mümkün olmayacağını hepimiz biliyoruz,görebiliyoruz..

Cumhurbaşkanı Tatar yeni siyasetimizden vazgeçmeyeceğiz diyor. Bu siyasetin ne olduğu da malum. Mevcut düzenin devamı ve bunun ötesi de yok.

Peki bu siyaset bize ne kazandırdı ya da şöyle sorayım ne kazandıracak?

İslam ülkelerinin neredeyse tamamı kuzeyi tanımalarıhalinde uğrayacakları ekonomik kayıplar ve uluslararası yaptırımlar nedeniyle KKTC’yi resmen tanımak yerine böyle organizasyonlarda  Türkiye Dışişlerinin telkinleri sayesinde ağza çalınan bir parmak bal misali davet ediyorlar hoş bu davetin doğrudan mı yoksa TC yetkililerinin aracılığı ile mi gönderdikleri konusunda şüphelerim var..

Velhasıl anlayacağınız daha üst seviyede protokolün uygulanması veya arabaya kuzeyin flamasının kullanılması gibi detayların bir ehemmiyeti yok.

Yeni politika diye adlandırılan şeyin aslında ülkede 40 yılı aşkın bir süredir devam eden düzenin devamı olduğu gerçeği önümüzde dururken bundan 40 yıldır çıkmayan sonucun şimdi de çıkmayacağını görebilecek kadar tecrübeye sahibiz.

Sıfıra sıfır elde var sıfır durumlarının bu ülkede sürdürmeye devam etme çabalarını da görebiliyoruz. Kısacası bu yapıda asla tanınma diye bir şey olmayacak..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu