Kıbrıs

Oz Karahan: Türkiye, Avrupa Parlamentosu seçimine müdahale etti

 

 

Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi)‘nin Kıbrıslı Türk Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Oz Karahan, Türkiye’nin seçimlere müdahalesi hakkında bir basın açıklaması yayınladı.

Daha önce bazı siyasi parti ve adayların, Kıbrıslı Türklerin Ledra Palas barikatında bulunan Goethe Enstitüsü’nde oy kullanabileceğine dair yaptıkları açıklamaların aksine, bir süre önce Türkiye’nin Almanya ile görüşerek bunun önüne geçtini açıklayan Oz Karahan, bu parti ve adayların toplumdan bu gelişmeleri Türkiye’yi korumak adına sakladığını ifade etti.

Açıklama şöyle:

AKEL VE ADAYI, TÜRKİYE’NİN SEÇİMLERE MÜDAHALESİNİ SAKLIYOR

9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleri sırasında işgal altındaki bölgelerde yaşayan Türkçe konuşan Kıbrıslıların oylarını kullanabilmeleri için barikatlara yakın yerlerde Özel Seçim Merkezleri belirlenmiştir.

Bir süre önce AKEL ve Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı olan Niyazi Kızılyürek, Ledra Palas’ın yanında bulunan Goethe Enstitüsü’nün bu Özel Seçim Merkezleri’nden biri olması yönünde Kıbrıs’taki Alman Büyükelçiliği ve Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ile görüşerek olumlu yanıt aldıklarını açıklamıştı.

TÜRKİYE, AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMİNE DE MÜDAHALE ETTİ

Ancak edindiğimiz bilgilere göre, AKEL ve Avrupa Parlamentosu milletvekili adayının açıkladığının aksine, Türkçe konuşan Kıbrıslıların Ledra Palas bölgesindeki Goethe Enstitüsü’nde oy kullanma olanağı bulunmayacak. Bunun sebebi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Almanya ile görüşmesi sonucunda bu karardan vazgeçilmesidir.

Bahsedilen parti ve aday bu gelişmelerden uzun süredir haberdar olmalarına rağmen, Türkiye’yi korumak adına bu durumu tüm Kıbrıslılardan saklamayı tercih etmişlerdir.

Bu durum, Türkiye’nin kendilerine işgal bölgesinde propaganda yapmaları için sağladığı güvence nedeniyledir. AKEL ve Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı aylardır işgal bölgesinde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkçe konuşan Kıbrıslıların haklarını gasp ettiği” iddiasıyla propaganda yürütmektedir. Biz de bu ayrıştırıcı propaganda karşısında Kıbrıslıları uyarmaya ve aydınlatmaya çalışıyoruz… Türkiye bu hamleleri ile hem Türkçe konuşan Kıbrıslıların devletleri, yani Kıbrıs Cumhuriyeti’yle arasının açılmasını, hem de oy kullanan insanların sayısını düşürmeyi amaçlamaktadır.

Aynı zamanda, kendi sözde değerlerini her fırsatta hiçe sayan ve Avrupa Birliği’ni hegemonyası altına alan Almanya, demokrasiyi ancak kendi çıkarlarına aykırı olmadığı sürece savunduğunu bir kez daha göstermiştir.

Kıbrıslılar olarak, kendi topraklarımızda, tek bir seçim bölgesinde, tek bir oy pusulasında ve tek bir seçim listesi altında demokratik birliğimize karşı her yönden saldırı altındayız… Bu saldırı, işgalciler, bazı yabancı devletler ve onlardan beslenen “iki toplumcu” çevreler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bütün bu durumlar, Kıbrıslılar Birliği olarak Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) ve AIHMI hareketi ile oluşturduğumuz işbirliğinin diğer parti ve adaylardan farklı olarak, Kıbrıs’ın kurtuluşu için ve Avrupa Birliği’ni hegemonyası altına almış devletlerin ikiyüzlülüğüne karşı Avrupa Parlamentosu’nda vereceğimiz mücadelenin önemini vurgulamaktadır.

KIBRISLILARIN DEMOKRATİK BİRLİĞİ İÇİN

Tüm seçmenleri, Kıbrıslıların demokratik birliğinin güçlenmesi için işgale karşı Avrupa’da gerçek bir mücadele verecek olan Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) adaylarını desteklemeye davet ediyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu