Kıbrıs

“Amaltheia” inisiyatifi konusunda yetersizlikler

Lefkoşa, 23 Mayıs 24 (TAK): Birleşmiş Milletler’in (BM) dün 82 bin ton insani yardımın Refah sınır kapısında mahsur kaldığını ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere ulaşmasının beklendiğini kabul ettiği belirtildi.

Alithia gazetesi “Amaltheia Mahsur Kaldı” başlıklı haberinde, 569 ton insani yardımın da Amerikalıların inşa ettiği geçici platformda mahsur kaldığını yazdı.

Rum Yönetimi’nin İsrail hükümetiyle anlaşmaya vardığına dair taahhütlerine rağmen Güney Kıbrıs üzerinden gönderilen yardımın platformda toplanmaya başladığını kaydeden gazete, Rum Başkanlık Sözcüsü Viktoras Papadopulos’un geçen güne kadar 4 geminin Larnaka’dan Gazze’deki geçici platforma gidip geldiğini ve her şeyin iyi gittiğini söylediğini iletti.

Gazete Rum hükümetinin insani yardım konusunda İsrail’le anlaşmaya varıldığı konusunda verdiği ilk güvencede, İsrail’in Gazze şeridine ulaşan konvoyları bombaladığını ve bunun sonucunda World Central Kitchen isimli örgütün 7 gönüllüsünün hayatını kaybettiğini anımsattı.

Gazete ikinci denemede ise, Rum hükümetinin verdiği güvence ve ABD’nin inşa ettiği geçici platformun tamamlanmasının ardından insani yardımın mahsur kaldığını ve İsraillilerin bunun dağıtılmasını yasakladığını belirtti.

Gazeteye göre Amerika Savunma Bakanlığı ise salı günü yaptığı açıklamada geçici limana ulaşan insani yardımın bölgedeki nüfusa dağıtılmamaya devam ettiğini kabul etti.

Haberde Amerikan makamlarının geçen hafta, Güney Kıbrıs üzerinden Gazze’ye ulaşan yardımın hızlı bir şekilde dağıtılmasının beklendiği sözü verdikleri de belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu