Kıbrıs

Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu yıl sonu sergisi açıldı… Çavuşoğlu: “Özel gereksinimli çocuklara daha fazla hizmet için çalışıyoruz”

Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu, Teknoloji ve Tasarım Atölyesi yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Yeşilyurt Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu Sorumlu Öğretmeni Esma İneci, etkinlikte öğrencilerin bir yıllık emeklerinin sergilendiğini belirterek, görevlerinin öğrencilerin yeteneklerini keşfedip onları en güzel şekilde yönlendirmek ve hayata hazırlamak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da etkinlik öncesinde okulu gezme ve eksikleri yerinde görme imkanı bulduğunu ifade ederek, binadaki yetersizlikleri ve altyapı ihtiyacını karşılamak için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, özel eğitime önem verdiklerinin altını çizerek, Özel Eğitim Yasası’nın geçirilmesiyle birlikte öğretmen ihtiyacını sorunsuz hale getirdiklerini ve özel gereksinimli çocuklara daha fazla hizmet etmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Hedeflerinin çocukları mutlu bir şekilde hayata hazırlamak ve ailelerin yükünü azaltmak olduğunu belirten Çavuşoğlu, özverili ailelere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri dans gösterileri sundular.

Törende daha sonra serginin açılışı gerçekleştirilerek, sergi gezildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu