Derviş Doğan

Sayamadıkları nüfus için ispat istiyor bakan.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, İstatistik Kurumu verilerine göre, ülke nüfusunun 407 bin olduğunu söyleyerek, “800 bin diyen bana ispatlayacak… Bu rakamı nasıl buldu?” diye sordu.ilahi Dursun Bey..

Bu ülke de İstatistik kurumu dediğiniz kurum güvenilirliğini yitireli çok oldu. Hoş bu ülkeyi yönetiyoruz iddiasında olan sizlerde yani hükümetinizin her üyesi de halk nezdinde güvenirliğini yitireli çok oldu.

Dolayısıyla efren püften olan söz konusu bu kurumu kaynak göstererek yaptığınız tespite sizden başkası inanmaz.Ha şu olabilir ülkenin kayıtlı nüfusu 407 binlerde olabilir ki bu da şüpheli.

Dursun Bey diyor ki, nüfus 800 bindir diyen bana bunu ispatlayacak.

Pardon da nasıl olacak o iş. Bu ülkeyi yönetenlerin farklı farklı tahminler yürüttüğü nüfus konusunda kim size neyi ispatlayacak? Başbakanların,bakanların oldukça kalabalığız diye geçiştirdiği, başbakanınızın bazı şeyler söylenmez diye mırıldandığı nüfus konusunda siz halk nezdinde güven telkin etmeyen  istatistik kurumu verileri diyerek verdiğiniz rakam buz dağının görünen kısmı gibi duruyor. Ve fakat diyelim ki öyle.. Yolları,sokakları,hastaneleri,okulları dolduran nüfus  407 binse neden ihtiyaçlara cevap veremiyor ve neden siz hükümet olarak bu rakam üzerinden planlama yapmıyorsunuz? İlgili bakan da olsanız Sayın Oğuz bu verdiğiniz rakamı ne sizi doğrulayacak bir gösterge  var ülkede, nitekim halkın gördüğü ve hissettiği de o değil, hoş  genel nüfus sayımına dayalı bilimsel  bir veriye de sahip değilsiniz madem bence susup oturmak bilmeden konuşmaktan çok daha iyidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu