Derviş Doğan

50 yılda arpa boyu yol alamadık.

Bir ülkede 20 hatta 30 ve hata 50 yıl önce fark edip gördüğünüz yapısal eksiklikler veyahut yanlışlıklar üzerine eğer düşüncelerinizi biriyle paylaşmışsınız ve geriye dönüp de baktığınızda bu düşünceleriniz bugün hala geçerliliğini koruyor ise  ve hala aynı yapısal sorunları konuşuyor ve tartışıyorsak o ülke bir adım ileri gitmemiş demektir Nitekim Kıbrıs’ın kuzeyi bunun için en somut örnektir.

Dolayısıyla 50 yıl önce yapılan yanlışların günümüze taşınarak bunun hala doğru olduğunu düşünen varsa kimse kusura bakmasın ama bu akıl yoksunluğudur, Evet 50 yıl önceki şartlar bunu gerektiriyordu yaptık diyenlerle, bugünkü şartların artık başka ihtiyaçları ortaya çıkardığını görmemekte  ısrar edenlerin bu ülkeye olumlu anlamda verebilecekleri bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Buna rağmen her seçimde sandığa gidip aynı partilere,aynı kişilere oy verip farklı bir sonuç çıkmasını ummak da düpedüz aptallıktır. Bunu saflıkla geçiştire bilirdim ama aptallıkla saflık arasında çok derin bir uçurum vardır.

Bu nedenle gözün gördüğü defalarca bire bir yaşayarak tecrübe ettiği bir realiteye saflıktır diyemedim. Yıllar yılı aynı kişilere oy verip de farklı bir döngü beklemek akılsızlıktır. Dolayısıyla halkın bireysel menfaatlar üzerine inşa ettiği ve bunu konfor alanı olarak gördüğü  siyaset kurumunun toplumsal fayda sağlaması mümkün değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu