Kıbrıs

Mehmet Harmancı: Polis ile etten duvar örmek yerine aileler içerde olmalı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bir bebeğin hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Harmancı, olayın şeffaf bir şekilde ailelere açıklanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Harmancı, yaşanan durumun ülkedeki liyakat eksikliğinin bir sonucu olduğunu belirterek, “Yetkililerin ailelere kapsamlı ve doyurucu bilgi vermesi gerekiyor. Olay ne kapı arkasına saklanılabilecek ne de hesapsız kapatılabilecek bir konu” ifadelerini kullandı. Harmancı, vefat eden bebeğe rahmet, ailesine ise sabır diledi.

Harmancı ayrıca, yoğun bakımda tedavi gören tüm çocukların sağ salim ailelerine kavuşmasının en büyük temennisi olduğunu dile getirdi.

Harmancı’nın tam paylaşımı şöyle:

“Bir an önce yaşanan olay dolayısı ile tüm yetkililer ailelere kapsamlı doyurucu bilgi vermeli, polis ile etten duvar örmek yerine aileler içerde olmalı.

Yaşanan kepazeliğin sorumluluğu bambaşka bir vicdani konu, iğneden ipliğe ülkede her köşe başının liyakat ekseninden uzaklaşmasının net bir sonucu daha.

Olay ne kapı arkasına saklanılabilecek ne de hesapsız kapatılabilecek bir konu.

Vefat eden bebeğimize rahmet, ailesine allahtan sabır diliyorum, tüm yoğun bakımdaki çocuklarımızın sağ salim ailelerine teslim edilmesi en büyük duam.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu