Kıbrıs

Başbakan Üsteli yıl sonunda tamamlanması hedeflenen Yeni Girne Hastanesi’nin inşaatını gezdi

Başbakan Ünal Üstel, yıl sonunda tamamlanması hedeflenen Yeni Girne Hastanesi İnşaatını gezerek, teknik ekiplerden sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı İnşaat Planlama Dairesi Müdürü Oğuz Akçay ziyarette, Yeni Girne Hastanesi inşaatının bodrum ve zemin katları haricindeki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi…
Başbakan Üstel’in ziyaretiyle birlikte süreci hızlandırmak için müteahhit firmayla görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Akçay, binayı en erken zamanda tamamlamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi..

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de yeni Girne Hastanesi inşaatının hızla devam ettiğini belirterek, projeye ait ihtiyaçları dikkate alınarak ve ufak tefek revizyonlar yapılarak inşaatı süratli şekilde tamamlama hedefinde olduklarını belirtti…

Hastanenin özelde Girne genelde ise KKTC sağlık hizmetlerine çok ciddi katkı sağlanacağını belirten Dinçyürek, özellikle Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin yükünü ciddi anlamda hafifleyeceğini kaydetti..

Devam eden çalışmaları yerinde görmek, denetleme ve koordinasyonu sağlamak ve eksik olan noktaları görmek için hastaneye sık sık ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Dinçyürek, hedeflerinin hastaneyi tamamlayarak en erken zamanda açılışını yapmak olduğunu söyledi.

Başbakan Ünal Üstel de hükümete geldikleri günden beri halka verdikleri sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, geçmiş tarihlerde yarım kalan projeleri hayata geçirmek için durmadan çalıştıklarını vurguladı…

Turizmin başkenti olan ve yıllar içinde ciddi bir gelişme yaşayan Girne’de eski hastanenin bölge halkına hizmet verme konusunda yetersiz kaldığını dile getiren Başbakan Üstel, ekonomik yönden gelişen ve nüfusu artan

Girne’ye çağdaş, kaliteli ve iyi sağlık hizmeti verecek yeni bir hastanenin ciddi bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını söyledi.
İnsan sağlığının , en önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Üstel, hükümet olarak Girne’de bu eksikliği gidermek için yeni bir hastane inşası kararı aldıklarını anımsattı.

Anavatan Türkiye ile işibirliği içinde ve desteğiyle Girne Bölgesinde çağdaş bir hastanenin topluma kazandırılacağını kaydeden Üstel, müteahhit ve teknik sorumlulardan aldıkları bilgilere göre hastanenin yıl sonuna kadar tamamlanacağını vurguladı.

Hükümet olarak, tüm bölgelerdeki vatandaşların kendi bölgelerinde daha kaliteli ve çağdaş sağlık hizmeti alabilmesi için yatırımlara devam edeceklerini dile getiren Üstel, Güzelyurt hastanesi için en geç önümüzdeki ay ihaleye çıkılarak bu bölgeye de yeni bir hastane kazandırılacağını belirtti..

Lapta-Alsancak Bölgesinde 1974 öncesinde kalan sağlık ocağının da artan nüfusa hizmet verecek noktaya taşımak için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını kaydeden Üstel, ardından Değirmenlik ve Maraş’ta ihtiyaç duyulan sağlık ocaklarını oluşturmak için de ihaleye çıkılacağını söyledi.
Bölgelere yapılacak yeni hastaneler ve yeni sağlık ocaklarıyla sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürmeyi hedeflediklerini belirten Üstel, böylelikle Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu hastanesinin yükünün de azaltılacağını ifade etti.

Anavatan Türkiye’nin büyük projelerle KKTC‘ye destek vermeye devam ettiğini ifade eden Üstel, yapılacak yeni mali İktisadi İşbirliği protokolüyle yeni sağlık ocakları ve hastanelerin de ülkeye kazandırılacağına inandığını belirtti…

Ziyarette Yeni Girne Hastanesinde; ilgili bakanlar müteahhit firma yetkilileri ve teknik ekiplerle bir araya gelerek süreçle ilgili bilgi aldıklarını söyleyen Üstel, inşaatın yıl sonunda tamamlanarak hastanenin hizmete girmesinin hedeflendiğini yineledi…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu