Duran: 19 Mayıs, milletin yeniden şahlanışının simgesidir

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs’ın bir milletin bağımsızlık uğruna gösterdiği kararlılığın, inancın ve yeniden şahlanışının simgesi olduğunu belirtti.
Duran, Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin, milletin ortak iradesiyle kısa sürede bağımsızlık mücadelesinin en güçlü sembollerinden biri haline geldiğini vurguladı.
Gençlerin azmi, çalışkanlığı ve ülkesine duyduğu bağlılığın, güçlü ve büyük Türkiye hedefinin en önemli dayanaklarından biri olduğunu ifade eden Duran, gençlerin bilimde, teknolojide, sporda ve hayatın her alanında ortaya koyduğu başarıların yarınlara dair umutları büyüttüğünü kaydetti.
Duran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet ve saygıyla yad ederek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
19 Mayıs; bir milletin bağımsızlık uğruna gösterdiği kararlılığın, inancın ve yeniden şahlanışının simgesidir. Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, milletimizin ortak iradesiyle kısa sürede bağımsızlık mücadelesinin en güçlü sembolü hâline gelmiştir.
Gençlerimizin azmi,… pic.twitter.com/vuqFDRx0eH
— Burhanettin Duran (@burhanduran) May 19, 2026


