Derviş Doğan

Talebe cevap veremeyince arıza diyorlar

EL-SEN açıkladı Ercan Havalimanının 92 milyon borcu var KIB-TEK’e. bu parayı tahsil edebiliyorlar mı? Yok. Peki elektrik enerjisini kesebiliyorlar mı? Yok! Ve fakat gel gelelim KIB-TEK yönetim kurulu 675 TL borcu olanların elektrik enerjisini keseceğini duyurabiliyor.. Bu sadece bir örnek, eminim Ercan Havalimanının durumunda olan ve KIB -TEK’e milyonlarca lira borç takan ve haliyle halka borç takan daha nice işletmeler var. Fakat gel gelelim onlar için bir önlem yok.

Neden yok?

İktidarlar buna müsaade etmiyor.

Özellikle ülkeyi en çok yönetme imkanına sahip olan UBP ve DP buna çanak tutarken ve şimdilerde YDP’de onlara eklendi ve dahi gelmiş geçmiş hükümetlerin de bu konudaki zafiyetleri sayesinde bu borçlar halkın omuzlarına yüklendi ve maalesef bunu yaparken hiç kimsenin  vicdanı rahatsız olmadı.. KIB-TEK’in gelmiş geçmiş yönetimleri de buna dahil maalesef.

Nasıl olsa bir çare bulunur kurumu zarara uğratanların yanına kar kalır,halk bu zararı öder. İçinde bulunduğumuz yapının en büyük dayanağı budur maalesef..KIB-TEK’e yatırım yapmadılar mevcut sistemi rahatlatacak bir alternatif de üretmeyince geldiğimiz günde durum ortada. Elektrik kesintileri belli ki yaz boyunca devam edecek ve bunun adına arıza diyecekler. Oysa esas neden, her gün artan talebe cevap verecek durumda değil santraller. Ve konunun en manidar tarafı da ülkeyi ve kurumu yönetenlerin hepsinin de  bunu biliyor olmasıdır. Ve fakat buna rağmen durumun düzeltilmesi için ortaya bir çabanın konmamasıdır..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu