Kıbrıs

Ara bölgede mahsur kalan sığınmacılar

Lefkoşa, 14 Temmuz 2024 (TAK): Güney Kıbrıs’tan “Politis” gazetesi ve bazı  basın yayın organlarının geçen çarşamba  ara bölgede mahsur kalan sığınmacılara yaptıkları ziyaret, bugünkü Rum basınına da konu oldu.

Politis gazetesi “37 Siyasi Sığınmacı Nikos Hristodulidis’in İnsafına Kaldı” başlıklı haberinde, geçen çarşamba günü Eğlence bölgesindeki ara bölgede mahsur kalan 25 sığınmacıyı ziyaret ettiklerini yazdı.

Ziyaretin BM’nin Mültecilerle İlgili Yüksek Komiserliği ve UNFICYP tarafından organize edildiğini anımsatan gazete, BM’nin Mültecilerle ilgili Yüksek Komiserliği’nin Kıbrıs’taki sorumlusu Emilia Strovolidu’nun ilk başta durumla ilgili olarak kendilerini bilgilendirdiğini belirtti.

Gazeteye göre Strovolidu 15 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında 43 siyasi sığınmacının “Kıbrıs Cumhuriyeti kontrolü altındaki bölgelerde” uluslararası koruma talep etmeye çalıştıklarını ancak yetkili makamlar tarafından ara bölgeye geri gönderildiklerini ifade etti.

8 Haziran’dan bu yana 37 siyasi sığınmacının ara bölge içerisindeki iki yerde mahsur kaldığını ifade eden Strovolidu, 25 sığınmacının Eğlence’deki ara bölgedeki bir noktada, 12 kişinin de “Akaki” (Akaça) bölgesindeki ara bölgedeki bir noktada mahsur kaldığını belirtti.

Hepsi Suriyeli olan 6 kişinin de ortadan kaybolduğunu kaydeden gazete, ara bölgede mahsur kalan kişiler arasında Suriye, İran, Irak, Sudan, Afganistan ve Kamerunlu kişiler bulunduğunu belirtti.

Sığınmacılar arasında aileleriyle birlikte olan sekiz çocuk bulunduğunu da yazan gazete, sığınmacılar arasında aileleri olmayan iki kişi bulunduğunu da ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu