Derviş DoğanKıbrıs

Bakanlar Kurulu toplum huzurunu yok saydı…

Giderek haktan hukuktan uzaklaşıyor olmamız bir yana, ülkede  liyakattan uzak ve bariz bir şekilde partizanca yapılan atamalar ve kamunun nitelikten yoksun  yöneticilerle dolu olduğu  bir dönem yaşanıyor.

Bu ülkeyi yönetenleri koyacak bir kefe bulamıyorum artık ben. Bakanlar Kurulu oturdu ve bu ülkede önceden suç işlemiş ve ülkeden deport edilen ülkeye girişleri yasak  olan 27 kişiye af çıkarmış ve yasaklı pozisyonlarını kaldırmış. Gerekçe de aile birliğini sağlamak.

Düşünebiliyor musunuz?

Bu kişilerin ülkemizde işledikleri ve yargılandıkları suçlara bakıyorum. Haraç istemek, darp etmek,insan öldürmeye teşebbüs etmek soygun vs vs..

Aile bütünlüğü ha.. Hade ordan.  Bu kişiler ülkede onlarca insanın huzurunu bozdular, ailelere cehennemi yaşattılar, haraç istediler, mekan bastılar, insan öldürmeye teşebbüs ettiler.

Peki bu kişilerin toplum huzurunu bozan kaçıran girişimlerini nereye koyacağız. Peki ya zarar verdikleri ailelerin bütünlüğü ne olacak?

Yatacak yeriniz yok.. Polis yakalıyor, Başsavcılık dosya hazırlıyor mahkemeler yargılıyor. Azılı suçlu olan bu kişiler cezalarını çektikten sonra da sınır dışı ediliyorlar. Üstelik hiçbir KKTC vatandaşı da değil.

O halde aileleri de onların olduğu yerlere gidebilirler. Aile bütünlüğü paravanı ile toplumun huzurunu bozacak, halka zarar vermeye meyilli olan bu kişileri ülkeye yeniden sokmak Bakanlar Kurulunun bu topluma yaptığı en büyük saygısızlıktır.

Kaldı ki onca ciddi suça karışmış bu kişilerin ıslah olduğunu ve ülkemizde başka başka suçlara karışmayacaklarını düşünmek akılsızlıktır. Hade diyelim ki bu umrunuzda değil, halkı zaten düşünmüyorsunuz, bunu biliyoruz.

Yahu kendi evlatlarınızı,torunlarınızı da mı hiç düşünmüyorsunuz, onların böylesi suçlara  bulaşmış insanlarla aynı ülkede yaşamasından hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?

Yazıklar olsun..

Muhalefete gelince bakıyorum bu konuyla ilgili onlardan da ses gelmedi, en azından ben görmedim duymadım.Yani daha ne kadar ölü taklidi yaparak sözde muhalefet yapacaklarını çok merak ediyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu