Kıbrıs

Hür-İş’ten tepki

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Hür-İş’e bağlı sendikalar adına yazılı açıklama yaptı. Ahmet Serdaroğlu açıklamasında, işverenleri hükümetle değil emekçilerle iş birliğine çağırdı.

Serdaroğlu “Asgari ücrette yapılan artışa tepki gösteren Ekonomik Örgütler Platformu, elektriğe zam yapılırken ya da kendi üyeleri bu zam yağmuruna katılırken neredeydi?” diye sordu.

Her şeyin bedelini emekçi, dar ve orta gelirlilerin ödediğini belirten Serdaroğlu, daha asgari ücret konuşulmaya başlar başlamaz, hükümet eliyle tüp gaza zam yapıldığını ve böyle bir ortamda asgari ücretin 1000 dolar olsa bile alım gücünden söz edilemeyeceğini söyledi.

Ahmet Serdaroğlu, bu yüzden insanların alışverişlerini iğneden ipliğe kadar şu anda Rum tarafından yaptıklarını ifade etti.

Ekonomik Örgütler Platformu’nun açıklamasında, enflasyonla ilgili hükümetin hiçbir şey yapmadığı aksine enflasyonu tetiklediği söylemelerine katıldıklarını belirten Serdaroğlu, “Elbette bunun sorumlusu esnaf da ticaret insanı da değildir. Ancak bu insanları temsil edenlerin kabahati büyüktür” dedi.

Serdaroğlu, Ekonomik Örgütler Platformu’nun üyelerinin yaptığı zamları, maliyetlerle birbirini tutuyor mu diye gözden geçirip geçirmediğini de sorarak, “Eğer tutuyorsa o zaman ciddi anlamda hükümete karşı mücadele edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Serdaroğlu, daha önce asgari ücrete hayat pahalılığı oranında artışa evet diyen işveren temsilcilerinin bugün masada hayır demesinin anlaşılır olmadığını da kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu