Kıbrıs

TEPAK’ın Makenzi bölgesindeki fakültesine yeşil ışık

Lefkoşa, 20 Eylül 24 (TAK): Güney Kıbrıs’ta “Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi” olarak bilinen TEPAK ile Larnaka Belediyesinin Makenzi bölgesinde, deniz bilimi, teknoloji ve sürdürülebilir kalkınma fakültesi kurulmasıyla ilgili belirsizliklerin bu ay sonuna kadar kapanması ve son onayın bakanlar kuruluna kalması için yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi.

TEPAK’a ait fakültenin Makenzi bölgesindeki bir Kıbrıs Türk arazisinde, Kıbrıs Deniz ve Gemicilik Enstitüsü’nün binalarının inşa edileceği yerde kurulacağının artık resmileştiğini yazan Fileleftheros gazetesi, haberinin devamında Larnaka Belediye Başkanı’nın açıklamasına yer verdi.

Gazeteye göre Larnaka Belediye Başkanı Andreas Viras gazeteye açıklamasında Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’yle dün yeni bir sözleşme imzalandığını ve bunun belediyeye fakülteyi Makenzi bölgesine inşa etme hakkı verdiğini ifade etti.

Haberde bu gelişmeyle birlikte bina tesisleriyle ilgili meselenin nihai olarak çözüldüğü ve geriye Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in fakülteyle ilgili nihai siyasi onayının kaldığı ifade edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu