Kıbrıs

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi, İyilik Gönüllüleri ve TOGEH’den çocuklara anlamlı etkinlik ve kütüphane bağısı

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi, İyilik Gönüllüleri ve Toplumsal Gelişim Hareketi Derneği (TOGEH) işbirliğiyle, Acil Durum Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji bölümünde anlamlı etkinlikler düzenledi. Bu etkinliklerde, çocuklara yönelik aktiviteler gerçekleştirilirken, onkoloji bölümüne bir kütüphane bağışlandı.

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, etkinlikte, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekerek, topluma ve çocuklara farkındalık kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan, ayrıca Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’nin tarihsel süreçte topluma sunduğu katkılara değindi.

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, etkinlikte yaptığı konuşmada, topluma mesaj vermek, farkındalık yaratmak ve yeni açılımlar sağlamak amacıyla düzenlenen bu tür faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Ayrıca Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi’nin uzun yıllardır topluma sunduğu katkılara vurgu yapan Bakan Dinçyürek, birlikte yapılan her etkinliğin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Vakıflar İdaresi ile yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, hedeflerinin ülkemizde yaşayan insanlara daha güzel imkanlar sunmak olduğunu söyledi. Dinçyürek, etkinliklere katkılarından dolayı ayrıca Vakıflar İdaresi çatısı altında bulunan İyilik Gönüllüleri, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Başak Gorgoretti’ye ve TOGEH’e teşekkür etti.

Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer, sağlık konusunun toplum için en önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak, Vakıflar İdaresi’nin bu alanda her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

Etkinlikte konuşma yapan Evkaf İyilik Gönüllüleri Koordinatörü Fadime Aydın, etkinliklerine katılarak kendilerini onurlandıran Sağlık Bakanı ve eşi Sibel Dinçyürek’e teşekkür ederek, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer’e ve projeye destek veren herkese minnettarlığını dile getirdi. Aydın, etkinliğe katılan hastane yönetimi ve doktorlara, odalarından gelerek etkinliğe katılan aileler ve çocuklarına da teşekkür etti.

Doç. Dr. Başak Gorgoretti, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Çocuk Servisi’ne kazandırılan kütüphane projesine de değinerek, kendi yazdığı Notalar Rüyama Girdi kitabıyla projeye katkıda bulunduğunu belirtti. Kitaptaki çalgıları çocuklara tanıtacağını ve onlarla birlikte enstrümanlar çalıp şarkılar söyleyeceklerini ifade ederek herkese teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında, Doç. Dr. Başak Gorgoretti’nin yazdığı ve Serap Deliorman’ın resimlediği “Notalar Rüyama Girdi” kitabı çocuklara okundu. Kitapta geçen müzik aletleri tanıtıldı ve çocuklarla şarkılar söylendi. Etkinlik sonunda Gorgoretti, kitabını imzalayarak çocuklara hediye etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu