Derviş Doğan

Bu bilinçli bir politikadır

Bilinmeyen bir nüfus,daha doğrusu bilinmek istenmeyen bir nüfus politikası ülkedeki kaçak yaşama motivasyon sağlarken illegal işlere de zemin yaratıyor. Bu belli ki Kuzey Kıbrıs’ta bilinçli bir politikasıdır.

Sayın Yargıç’ın da ifade ettiği gibi ülkede kaçak yaşayan insanlar bir suç işledikten sonra anca kaçak bir yaşam sürdüğü ortaya çıkıyor, yani bu durumda olanların tespitini yapabilecek ne sistem var ne de bir mekanizma..

Bir ülkenin  nüfusu bilmeden çok tabiidir ki o ülkeye dair hiçbir alanda planlama yapılamaz. Ülkeyi yöneten erk dışında bunu idrak etmeyecek kimse yok sanırım.

Nitekim ne eğitimde,ne sağlıkta, ne enerjide,ne yollarda,ne suda kısacası hiçbir alanda,hiçbir sektörde bir planlama yapmanız mümkün değil, en basit örneği bugün hastanelere okullara yollara sokaklara bakın. hastanelerde nüfus yoğunluğundan dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor,ha keza okullar da öyle maksimum 20 kişilik olması gereken sınıflarda 40 kişi eğitim almaya çalışıyor, yollar tıkanıyor, sokaklar çöpten geçilmiyor.

Neden? Yoğun nüfusa yetmiyor belediyelerin verdiği hizmet. Yollar tıkanıyor zira bilinmeyen nüfusun araçları da trafiğe dahil oluyor. Bu durumun ortalama zekaya sahip herkes farkında..Lakin gel gelelim  herkes üç maymunu oynamaya devam ediyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu