Derviş Doğan

Bunun üzerinden ilerlemek doğru olandır.

Taşınmaz Mal Komisyonu  Başkanı Növber Ferit Veçhi, 13 Eylül itibarıyla Komisyona toplam 7 bin 734 başvuru yapıldığını, bunlardan bin 840 tanesinin sonuçlandığını ve 467 milyon 60 bin 546 sterlin tazminata karar verildiğini açıkladı. Bu bir hukuk yolu mu? Kesinlikle evet.

AİHM de bunu  hukuki yol olarak gösterdi.Dolayısıyla halihazırda devam eden Kıbrıs sorununda taşınmaz mal konusu çok önemli bir ayağını oluşturur Kıbrıs sorununun.

Kaldı ki çözümden uzaklaştığımız bu dönemde önümüzde duran ve durmaya devam edecek bu sorunu Kıbrıs sorunun bir diğer tarafı olan Rumlarla gerek uluslararası hukuk gerekse AİHM’nin de işaret ettiği iç  hukuk çerçevesinde  çözmek durumundayız. Yani çözüm olsa da olmasa da bu sorunu çözmek zarureti vardır ve elbette bunu diplomasi yürüterek bir noktaya taşıyabileceğimizi de herkesin idrak etmesi gerekiyor. Nitekim diyalog yollarını tıkayarak, bu anlamda diplomasiyi yok sayarak bunu hiçbir şekilde sonuçlandıramayız.

Dolayısıyla taraflar diyalog yollarını kapatacak hal ve tavırlarını bir kenara koyup önümüzde engel teşkil eden hatta daha da ötesi yatırımcılarda huzursuzluk ve tedirginlik yaratan, ekonomik çarkların dönme potansiyelini de zayıflamaya ivme kazandıran bu durumun kendiliğinden ortadan kalkacağı yanılgısına kimse düşmesin zira bu sorun hukuki zeminde her zaman önümüzde durmaya devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu