Derviş Doğan

Ünal Üstel rüzgarı arkasına alırken..

Ünal Bey UBP içindeki hakimiyetini teyit ettirdi üyelere.

Ezici bir çoğunlukla kazandı kurultayı..Gerçek anlamda partisinin lideri oldu. Böylesi bir destekten sonra  twk hedef olarak başbakanlıkla sınırlı tutar mı bu yükselişini.. Hiç zannetmiyorum.

Öyle ya da böyle rüştünü ispatlamış. 21 bin üyeli bir partinin lideri olmuş sizce önüne Cumhurbaşkanlığı hedefini koymaz mı?UBP de .21 bin kayıtlı üyenin  olduğundan  bahsediliyor. Bu bizim ölçeğimizde  büyük bir sayı.

Zira sadece 21 bin kayıtlı üyeyi düşünmemek lazım bunların aileleri var,etki altına alabilecekleri çevreleri var. dolayısıyla rakam gittikçe çoğalır. Hoş partisinden de Ünal Bey’e bu yönde telkinler baskıya dönüşürse elbette parti lideri olarak

Cumhurbaşkanı adayı da olabilir. Tabii ki Türkiye’nin alacağı tavır bu konuda belirleyici olacak. Velhasıl Ankara Ersin Bey 1 dönem daha kalsın desteğinizi sürdürün (istikrar) bozulmasın gibi telkinleri ortaya atarsa yapılacak bir şey kalmaz.

Ve fakat bu fırsat da Ünal Bey için son derece önemli bir fırsattır, nitekim o tren kaçarsa o istikamete doğru giden bir treni bir  daha bulmak çok ama çok zor.. Nitekim UBP’de Ünal Üstel’in güçlenerek çıktığı bu kurultaydan sonra kabine dahil, bazı dengeler yeniden kurulacak gibi görünüyor.

Bütün bu olası gelişmeler yanında Ankara’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak kimin önünü açacağı konusudur. Ersin Tatar niyetini açık ve net bir şekilde kendi kulvarında belli etti. Burada Ankara desteğinin söz konusu olup olmadığı belirsiz, diğer yanda Ankara’nın desteği ile seçilmemiş olmasına rağmen bakan yapılan Tahsin Ertuğruloğlu’nun da bu yönde bir eğilimi olduğu aşikarken,bir diğer yandan da UBP seçmeninden büyük bir destek alarak genel başkanlığa oturan Ünal Üstel var.

Velhasıl Ankara bu üçlü denklemin içinde sonuca götürecek yegane belirleyicidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu