Kıbrıs

Antoniu “Sayın Tatar’dan başka bir şey beklemiyorduk”

 

 

RİK radyosuna konuşan Rum Hükümet Sözcü Yardımcısı Yannis Antoniu, gayrı resmi üçlü görüşmede yaşananlar ve müzakerelerin yeniden başlaması için verimli bir zemin yaratma çabalarına ilişkin yorum yaptı.

 

Antoniu ilk olarak, Nikos Hristodulidis’in iki tarafı karşı karşıya getirecek konuları gündeme getirmeyi amaçlamadığını söyledi. Antoniu ancak, iki tarafın başlangıç noktalarındaki farklılıkların kaotik olmaya devam ettiğini ve Genel Sekreterin görüşme ile ilgili görüşünün de bunu teyit ettiğini belirtti.

 

Yannis Antoniu önümüzdeki iki ay içerisinde garantör ülkelerin de katılımıyla yeni bir genişletilmiş görüşme düzenleyecek olan Genel Sekreterin iyimserliğini koruduğu ve çabalarında kararlı olduğu gerçeğine odaklanılması gerektiğini söyledi. Antoniu “Kıbrıs Cumhuriyeti olarak Gutterres’in girişimlerini cesaretlendiriyoruz, ancak Kıbrıs Türk tarafından da bir yanıt gelmesinin şart olduğunu vurguluyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tutumu ile ilgili olarak Antoniu, “Sayın Tatar’dan başka bir şey beklemiyorduk. Egemen eşitlik konusundaki pozisyonunda ısrar etmesi üzücüydü. Ancak şu anda söz konusu inisiyatif, BM inisiyatifi olduğu için çözüm zemini Güvenlik Konseyi kararlarında öngörülenden başka bir şey olamaz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu