Kıbrıs

Murat Şenkul: Ailelerin yanlarındayız ve bunun bedelini birlikte soracağız

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde bir bebeğin hayatını kaybetmesiyle ilgili sosyal medya üzerinden duygusal bir açıklama yaptı. Erken doğan çocukların tedavi sürecindeki hassasiyetine dikkat çeken Şenkul, ailelerin içinde bulunduğu çaresizliği yakından bildiğini vurguladı.

Şenkul, kendi çocuğunun da erken doğduğu için 110 gün yoğun bakımda kaldığını belirterek, ailelerin bu süreçte yaşadığı sıkıntıyı bizzat tecrübe ettiğini ifade etti. “Erken doğum bebekleri çok güçlü olmakla beraber çok hassas bünyelere sahiptirler. Yüksek ses ve titreşim gibi faktörlerin bile bu yavruların ileriki yaşamlarında ciddi olumsuzluklara yol açabileceği her zaman bize söylendi” diyen Şenkul, erken doğan bebeklerin sıkı bir takip gerektirdiğini ve ailelerin her kontrolde büyük stres yaşadığını dile getirdi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde yaşanan üzücü kaybın ihmal sonucu meydana geldiğini ifade eden Şenkul, “Liyakatın yerlerde süründüğü ülkemizde, yapı her açıdan başımıza çöküyor ve bunun bedelini çok ağır ödemeye başladık” diyerek sağlık sistemindeki sorunlara işaret etti.

Ailelerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Şenkul, inançlı kişilere dualarıyla, diğer kişilere ise pozitif enerjileriyle ailelere destek olmaları çağrısında bulundu. Şenkul, “Bu süreçleri uzun yıllar yaşamış bir baba olarak tüm ailelerin ruh halini derinden hissediyorum. Bilsinler ki yanlarındayız ve bunun bedelini birlikte soracağız” diyerek dayanışma mesajı verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu