Derviş Doğan

Bunu nasıl başardılar..

Ana muhalefetteyken  en az  iktidar kadar yıpranmaktan bahsediyorum elbette..

Ne demişti ana muhalefetin lideri Tufan Erhürman, Meclis meşrudur.. Diyelim ki öyle. Lakin demokrasinin hiç edilerek UBP’ye yapılan operasyonla başbakanın irade dışında atanmasını kurulan hükümetin de iradeyi zerre kadar temsil etmediğini bilen ve  her fırsatta eleştiren CTP, meclis de  kalarak eleştirdiği atama başbakan ve kurgu hükümetine meşruiyet kazandırdı.. Şimdi bu tezat durumun bende hiçbir izahı yok.Lakin CTP’de var. CTP diyor ki  biz meclisten  çıkarsak hükümet her istediğini yapacak biz buna mani olmak için oradayız.

Peki gerçekten öyle mi?

Ben buna yorum yapmayacağım bunun takdirini size bırakıyorum. Ülke kötü yönetiliyor, ülke ekonomisi hergün biraz daha daralıyor, her gün yüzlerce insana vatandaşlık veriliyor, gençler ülkeden göç etmenin yollarını arıyor, nüfus kontrolden çıkmış durumda, okullarımızın fiziki nitelikleri artan nüfusa cevap veremezken ilkel koşullarda çocuklarımız ağır aksak sistem içinde öğrenim görmeye çalışıyorlar,aynı şekilde hastanelerimiz bu nüfusa yetersiz kalıyor, hastalar elzem ilaçlarına erişemiyor, yollarımız yetersiz kalıyor artan nüfus ve araç sayısından üstelik yol emniyetinden yoksun çökük yollarda araç kullanmak zorunda herkes, kal kriminal suçlar almış başını gidiyor, mahkemeler dolup taşıyor, uyuşturucu tacirlerinin,suç çetelerinin ve nihayetinde kara para temizleyenlerin iştahını kabartan bir coğrafya haline geldi ülkemiz.

Peki meclis ne alemde?

İktidar koltuklarında oturanlar hayatlarından memnun, muhalefet koltuklarında oturanların da onlardan farklı bir durumu yok.Halk seçti bir kere.. O zaman onlar da bunu sonuna kadar kullanmaya devam edecekler..Her ay güzel güzel yüksek meblağlı maaşlarını oturdukları yerden alacaklar, arada bir mecliste kavga eder gibi yapıp arka tarafta da kucaklaşarak bu kervanı yürütecekler..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu