Derviş Doğan

Yozlaşmışlık tek yanlı işlemiyor

Her geçen gün kafa yormaya değmez noktasına daha çok yaklaşıyorum.. Demokrasi, yumurta çikolatadan  çıkmaz elbette,  mücadele ister,dirayetli duruş ister.

Demokrasi,kişisel menfaat sağlamak uğruna gözden çıkarılacak bir unsur da değil,kavram da değil.Demokrasi bir toplumun değer yargılarının en önemli göstergesidir. Bir halkın iradesi ve demokratik değerleri zayıflatılır ve hiç edilirse ve buna rağmen o toplumdan bir tepki gelmezse buna  ses çıkarmak yerine belli bir azınlığın konfor alanları içinde kalmalarına göz yumulursa o toplum için yapılacak hiçbir şey kalmamış demektir..

Japonya Başbakanı önceki gün  istifa kararı almış. Gerekçe olarakta halkın yaşam maliyetlerinin artması, halkın hoşnutsuzluğu ve skandalları gösterdi. Nihayetinde de “Siyaset halkın güveni olmadan işleyemez. Bu zor kararı halkı düşünerek ve siyasi reformları ilerletmek için aldım” diyebiliyor.  Bunun bizim gibi toplumlarda bir değeri,bir ehemmiyeti ve de bir önemi var mı?

Çok net yazacağım “HAYIR” Bu ülkede genç nüfus üstelik nitelikli gençler göç ederken,birileri de tesis ettikleri mutluluk zinciri içinde belli bir zümreye sağlanan haksız fırsatlarla “İSTİKRAR” deyip duruyorlar.. Bunca bariz olumsuzluğun içinde dertleri sadece mevcut düzenin devamını sağlamaktır. Açıkçası siyaset bilimciler ve sosyologlar tarafından incelenmesi gereken bir toplum yapısı oluştu ülkemizde..

Gelin şöyle basitçe bir düşünelim, bu ülkede iradeye yapılan müdahale, bürokraside ortaya çıkan rüşvet iddiaları ve  yolsuzluklar, bakanlık müdüründen özel kalemine, ve belli kurumlara varıncaya kadar yaşanan skandallar, sahte diploma verenler,alanlar rüşvet yiyenler,talep edenler onlara aracılık edenler siyaset sahnesinde  ahlaki ve etik olmayan ilişkiler ve daha birçok şey bu ülkede olağan olarak addediliyor ya da bütün bu rezilliklerin normalmiş gibi görünmesini bekleniyor.

Ve maalesef bunları önce siyaseten daha sonra da  toplumsal zeminde normalleştiren bir kesim var ki bu kesimin en önemli göstergesi Cumhuriyet Meclisidir.. Orada herkesin bildiği  meşru olmayan ve demokratik teamüllere aykırı şekilde kurulmuş olan bir hükümetle sanki bu olağan mış ve orada  meşru bir süreç yaşanmış  gibi davrananlar var…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu