Derviş Doğan

Mesele insan olmakta..

Aslında herkesin bildiği ve fakat yeterince konuşulmadığı ya da umursanmadığı en insani konulardan biridir yabancı işçi sömürüsü..

Acı gerçek şu ki ülkemizde  çalıştıkları inşaatlarda derme çatma yerlerde kalmak zorunda bırakılan  kışta kaldıkları odaların camlarını sera naylonu ile kapatmaya çalışan, tuvaletlerini inşaat bölgesinde kalıntılar arasında yapmak zorunda kalan, altına ateş yaktığı varillerde ısıttığı suyla yıkanmak zorunda olan çok inşaat işçisi mevcuttur. Üstelik devletin denetliyorum iddiasına rağmen..

Bu durum maalesef hepimizin gözleri önünde yaşanıyor.

Bugün içinde yaşamımızı idame ettirdiğimiz konutları yapan işçilerin hangi koşullarda yaşayarak bu konutların inşaatlarında çalıştığını sanıtım artık bilmeyen yok.Bu nedenle sakın ola kimse şimdi bu duruma  şaşırmasın, kaldı ki ülkede asgari ücretin altında ve kaçak şekilde işçi çalıştırılmayan sektörler var mı diye de sorgulamak lazım..

Dolayısıyla gönül gözünüzü lütfen açın ve etrafınıza boş boş bakmak yerine olup bitenlerin farkındalığı ile yüzleşmeyi deneyin.

Elbette herkesin farklı farklı gündemleri,ya da öncelikleri vardır.

Bu insan hayatının en doğal seyridir ve fakat üstünde yaşadığımız coğrafyada da sırf sizden farklı kültürlerden ya da milletlerden gelen insanların bu denli bir anlayış içinde barındıran ve insani değerleri hiç sayarak onlara hak etmedikleri bir muamele ile yaklaşan ve onların hakir görülmesini umursamayan bir ruh haline bürünmeyi.

Zira bu hiçbir insan evladına yakışan bir tavır olamaz. İşte tam da bundandır ki bir  yerden başlamak lazım. Ülkemize şu veyahut bu şekilde gelen herkesin birer insan olduğunu kimse göz ardı etmemelidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu