Kıbrıs

Yeni Tasdik Memurları Yasası yürürlüğe girdi

Yeni Tasdik Memurları Yasası, Cumhuriyet Meclisi’nden geçerek yürürlüğe girdi. Bununla birlikte uygulama açısından adımlar atılmaya başlandı.

Fiili olarak Tasdik Memurluğu yapan mevcut Tasdik Memurları yeni yasaya göre hem yetki belgelerini, hem de yeni numaralarını aldı.

Maliye Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, Tasdik Memurları Yasası uyarınca, bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce Tasdik Memuru olarak atanmış olup, bu yasanın gereklerini yerine getirmiş olan Tasdik Memurlarına, Atanma Belgeleri ile yeni numaraları Maliye Bakanı Özdemir Berova tarafından verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Maliye Bakanı Özdemir Berova, değiştirilen Tasdik Memurları Yasası’nın günün koşullarına yetersiz kaldığı için yeni bir düzelemeye gidildiğini kaydetti.

Berova, Hükümetin ve Maliye Bakanı olarak da kendisinin göreve gelirken en büyük hedeflerinden birinin de adaleti sağlamak adına kayıt dışılığının önüne geçmek için mücadele verdiklerini ve bu yönde çalıştıklarını söyledi.

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Tasdik Memurları Yasası’nda yürütme aşaması içerisinde uygulamada bir takım aksaklıklar ortaya çıkması halinde ise yasada değişiklikler yapılabileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu