Derviş Doğan

Plan yok program yok kaos var..

Olağanüstü bir hal mi var? Yok!

Afet durumu mu var? Yok!

Savaş mı var? Yok!

Takviminde okul açmamak nedir arkadaş? Belli ki eğitimin sizlerin nazarında zerre kadar bir değeri önemi yok. Bu durumdan utanç duymanız gerekirken hala pişkin pişkin demeçler veriyorsunuz ya ne deyip  yüzsüzlükte bir limitiniz yok.

Bir ülke bir devlet anca bu kadar kötü yönetilebilir.Malum kamu okullarının açılışı  bir hafta sonraya ertelendi. Konuya neresinden bakarsanız bakınız bu fiyaskonun izahı mümkün değildir. Plansızlık deseniz plansızlık öngörüsüzlük diz boyu.

El yordamı ile yönetilmeye çalışılan devletin hükümeti  liyakattan yoksun parti kadrolarını tercih ettiğinden başta ilgili bakan olmak üzere başbakanın ve  hükümetinin böylesi bir gecikmeden rahatsız olduklarını aklınıza bile getirmeyin.

Kamu okullarının 2024 2025 akademik yılı açılışının  bir hafta ertelenmesinin  UBP kurultayı sonrasına bırakılması ister istemez aklımıza yine bir şark kurnazlığı hesabı ile hareket edildiği düşüncesini getirir.

Nitekim eksik kadrolara öğretmen atamalarının  kurultay hesabına dönüştüğü iddiaları konuyla ilgili  ciddi bir bulanıklık yaratıyor.

Dedim ya konuya neresinden bakarsak bakalım bu fiyasko bu kaotik ortam   plansız  ve programsızlığın geldiği son noktayı gözler önüne seriyor.üç  aylık bir aradan yani yaklaşık 100 günlük koca bir tatilden sonra okulların açılmasına ramak kala birçok okulun şantiyeye dönüştürülmesi bir yana eksik kadrolara atama yapılmamasını hiçbir akıl izah edemez.

Binlerce çocuğun eğitim öğretim yılına motive olduğu bir süreçte bunu bir hafta daha öteleyip aslında hiçbir sorunu çözemeyecek olan anlayışın yapması gereken  çok açık. Bizim alışık olmadığımız istifa mekanizmasını çalıştırmaktır böyle bir durumda yapılması gereken.

Lakin böylesi ahlaki ve etik değere sahip olmayan bu düzenin siyasi aktörlerinden bunu beklemek hayal ötesi bir durum.

Şunu da açık gönüllülükle belirtmek isterim ki neredeyse yarım asırdır plandan  programdan yoksun tamamen gelişigüzel günübirlik alınan kararlarla  yönetilen ve  bu düzene destek olan herkesin bugün yaşananlarda sorumluluğu büyüktür..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu