Derviş Doğan

Halka yapılan saygısızlıktan bahseden yok…

5. tur sonunda evet oyu  33, red oyu 25, geçersiz oy 1  Oysa tek aday salt çoğunluğu sağlayamadığından 4. turda bu iş sonlanmalı idi… Bunu yapmadılar ve işi 5.tura kadar götürdüler.

Velhasıl bu turda da red oyları evet oylarından fazla çıktı. Bu sonuçtan sonra tutanak Meclis hukukçuları tarafından yazıldı ve kayda geçirildi.

Peki ne yazdı o tutanağa  Cumhuriyet Meclisi’nde görev yapan 2 Meclis hukukçusu  “ red oyu  fazla olduğu için aday seçimi kazanamamıştır” diye tutanak tuttu. Peki  aday kimdi?

 Zorlu Töre..

Tek aday olarak bu seçime girmişti.

Peki Zorlu Bey ne yaptı.

Seçime 1 kişi katıldığı için red oylarını sıfırladı ve 23 evet oyu benim seçilmeme yeter diyerek oturumu kapattı.

Soranlara da çeşitli hukukçulardan görüş aldım ben seçimi kazandım Meclis Başkanıyım dedi. O hukukçular kim bilmiyorum ama belli ki onlar da Zorlu Bey’i yanılttılar..

Peki gerçekten  öyle mi? Üzgünüm ama öyle değil.. Malum şimdi Başsavcı’dan görüş bekleniyor. Zorlu Bey de Başsavcı’dan gelecek görüşe herkesin saygılı olması gerektiğini söylüyor. Başsavcılık makamı devletin avukatlığını yapar, ve elbette önemli bir makamdır.

Lakin bunun ötesinde Sayın Başsavcı sadece görüşünü belirtecek. Dolayısıyla konunun demokrasi, etik,ahlaki ve kamu vicdanı boyutu esas tartışılması gereken husustur. Sayın Töre’nin Meclis’te halkı temsil eden irade tarafından onay almadığı gerçeği net bir şekilde ortada dururken, ben kazandım, yasa,tüzük bilmem şu,bu öyle diyor demek doğru bir düşünce değildir.

Çok açık yazacağım, bu şu demek aslında Sayın Töre Meclis’ten Meclis Başkanlığı makamı için onay almamıştır, bu kadar net olan bir konunun tartışma konusu yapılması zaman kaybından başka bir şey olmadığı gibi halka karşı da yapılan büyük bir saygısızlıktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu