Derviş Doğan

Düzen banko kazanır.

CMIRS araştırma ekibinin yaptığı anketin ortaya koyduğu sonuçlar çok ilginç bir durumu da aslında gözler önüne seriyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu anket çok önemli bir  çalışmadır.

Ortaya konan emek, yöntem elbette takdire şayandır. .  Ortaya çıkan sonuçlarda benim en çok dikkatimi çeken husus şu olmuştur. Ülkede yarım asırdır yaratılan düzen içinde her türlü olumsuzluğu bu ülkeye yaşatan yolsuzluklar, rüşvet, adam kayırmacılık, hukuksuzluk ve diz boyu adaletsizliği yaratan , birçok şaibeli olaya taraf olan bir UBP’nin ve onun yolunda giden işbirlikçi güruhun onca şeye rağmen hala yüzde 40+ oy alabilme eğilimi içinde olması gerçekten inanılır gibi değil. 

Hani derler ya her toplum, her halkıç hak ettiği gibi yönetilir, sanırım tam da öyle bir durum söz konusu burada. Elbette bu olasılığı kuvvetle muhtemel kılan sebep sınuç ilişkisi var. Nitekim bilinçli bir şekilde sistemli olarak değiştirilen demografik durum  ve nüfus yapısı sonrası böylesi sonuçların ortaya çıkması son derece olağandır. Dolayısıyla UBP gibi bu düzeni ayakta tutan grupların ve partilerin beslendikleri en büyük damar da budur.

Ve tabi ki bu düzenin bu derece sağlam bir zemine kök salmasında sadece UBP’nin eli emeği yoktur, nitekim muhalefet partilerinin de sivil toplum örgütlerinin bir çoğunun da bunda payı büyüktür. Bu ülkede demografik yapı değişime uğrarkenii, nüfus yapısı değişirken bunlar gizli saklı yapılmamıştır.

Her şey ulu orta olmuştur ve kimseler bütün bu olup bitene sesini çıkarmamıştır. Hatta bu duruma destek olmuşlardır. Ve ilginçtir oluşan bu duruma rağmen bu ülkede hala UBP’nin seçim kaybedeceğini düşünenler var. Ya da UBP olmadan tek başlarına iktidara gelebilecek gibi hesap yapanlar var.

Yahu arkadaşlar bu ülkede her hafta yüzlerce kişi vatandaş yapılıyor, bu insanlar ilk seçimde sandığa giderek oy verecekler ya bize de verirlerse absürtlüğü içinde bekleyin ve sesinizi çıkarmayın bunu normalleştirin sonra da ağlayın. Onu geçtim  bu ülkede  UBP’den nemalanan sermaye grupları köşe başlarını tutmuşlar elbette onlardan da medet umun ya bizi destekkerlerse diye..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu