Süreç yeni bir dönemi işaret ediyor…

Çok net ki bundan sonraki süreçte öğretmenlerimizi meşakkatli ve çok uzun süreli bir mücadelede beklemektedir.
İşte tam da bu nedenle halkın geleceği çocuklarımızın aydınlık geleceği için verilecek mücadeleyi desteklemek elzem bir hal almıştır..
Dolayısıyla burada herkese çok büyük sorumluluklar düşer. Velhasıl bu süreçte toplumun tüm dinamikleri öğretmenlere maddi manevi motivasyon kazandırması gerekiyor.
Öğretmenlerimizin yalnız olmadığını göstermek onlara bunu hissettirmek bu aşamada oldukça önemlidir.Nitekim çok uzun bir süredir kopuk olan dayanışma ruhunun yeniden filizlenmesi ve olgunlaşma süreci içinde ortak paydaları bir araya getirecek belki demokratik sistemin gerektirdiği işbirliklerine kapı aralayarak hedefi, ülküsü, ilkesi bir olan kitleleri de sandıkta işbirliğine götürecek bir dönem başladı.
Dolayısıyla böyle bir sürece evrildiğimiz bu günlerde gerekli planlamalar yapılarak ortak hareket alanlarını bulmamız gerekiyor. Burada hassasiyet gösterilmesi gereken ise ortak paydaların ve ortak değerlerin öne çıkarılmasıdır. Nitekim bu dinamiklerin canlı tutulmasıyla birlikte oluşacak siyasi birliktelikte yer alacak siyasi partilerin böylesi bir sorumluluk üstlenmesi Kıbrıslı Türkler adına önemli bir iradenin de temsiliyetini getirecek..
Ha bu başarılamaz ise gerçekten bizi çok iyi günlerin beklemediğini herkesin bilmesinde fayda vardır. Değerli dostlar bu gidişat doğru bir istikamete gitmiyor. Nitekim bugün anayasayı, yasaları yok sayarak tüzük yapıp,geçirerek bunu anayasanın üzerinde tutan ülkeyi karanlık günlere götürmek isteyen bu anlayışın ülkemize iyice yerleşmesine olanak sağlayacak.