Kıbrıs

Erhürman, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı resepsiyonuna katıldı

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile eşi Nilden Bektaş Erhürman, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen resepsiyona katıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü ve eşinin ev sahipliğindeki resepsiyon; Kıbrıs’ın fethinin 455’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 68’inci ve GKK’nın 50’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirildi.

Resepsiyona Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Sebahattin Kılınç, bazı bakanlar, milletvekilleri, askerî erkân ve davetliler de katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Tümgeneral Görgülü’nün konuşmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini anlatan video gösteriminin ardından GKK’nın 50’nci yılına özel hazırlanan “Yarım Asırlık Marş” dinletildi. Resepsiyon, Bando Komutanlığının müzik dinletisiyle sürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu