Dünya

İki İsrail’li diplomat Washington’da öldürüldü

 

İki İsrail elçilik çalışanı, bugün, Washington’daki  Yahudi müzesinin dışında “Özgür Filistin” diye bağıran bir silahlı saldırgan tarafından vurularak öldürüldü.

Kurbanların, genç bir çift olduğu, Washington’da bulunan Yahudi Müzesi’ndeki bir etkinlikten ayrılırken olayın gerçekleştiği ve olayın ilk bakışta hedefli gerçekleşen bir eylem olarak göründüğünü Washington DC polisi tarafından yapılan  ilk belirlemeler arasında.

Saldırı yerel saatle 21:05’te (01:05 GMT) FBI’ın Washington saha ofisi de dahil olmak üzere çok sayıda turistik yer, müze ve hükümet binasının bulunduğu bir bölgede gerçekleşti.

Metropolitan Polis Departmanı Şefi Pamela Smith, olayın gerçekleşmesinden sonra saldırganın, yetkililer tarafından gözaltına alındığını, ateş açtıktan sonra müzeye girdiğini ve güvenlik görevlileri tarafından durdurulduğunu söyledi.

Polisin düzenlediği basın açıklamasında;  Olayın şüphelisi, Chicago’lu 30 yaşındaki Elias Rodriguez’in olay öncesi, müzenin dışında yürürken görüldüğünü ve ardından dört kişilik bir gruba ateş açtığını ve elçilik mensubu çiftin hayatlarını kaybettiğini söyledi.

 

Başkan Donald Trump saldırı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı kınayarak; “Açık bir şekilde kökü antisemitizme dayanan bu korkunç Washington cinayetler hemen sona ermeli!” ,”Nefret ve Radikalizmin ABD’de yeri yok” diye ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu