Derviş Doğan

Kiremit rengi saçlardan başka ne kaldı.

Rahmetlinin arkasından da bakanlar,milletvekilleri,bürokratlar, partililer heşa deyip hengame yapmışlardı.. Yine poz poz fotoğraflar çekmişler,alkışları yükseltmişlerdi. Yürü başkan arkandayız naraları atmışlardı.

Gün geldi başkan yürüdü ama arkasında o hengameyi çıkaranlardan üç beş kişiden başka kimse yürümemişti ve başkan  çantasını alıp evinin yolunu tuttuğunda yanında yeni boyattığı  kiremit rengi saçlarından başka hiçbir şey kalmamıştı..

Şimdi tarih yeniden tekerrür eder mi? Bilemiyorum tabii fakat o dönem yaşananlara baktığımız zaman bugünkü yaşananlarla  benzerlikler de yok değil.. Ve Ünal Bey adaylığını büyük bir coşkuyla açıkladı,davullar zurnalar ortalığı inletti, yürü başkan arkandayız naraları atıldı alkışlar koptu,bakanlar milletvekilleri Ünal Bey’ destek belirttiler,

Ünal Bey’e de UBP’ye de hayırlı olsun diyelim. UBP’de kazan kaynıyor,çok açık ki sancılı bir süreç bekliyor UBP’yi. Malum ki çok adaylı bir yarış var UBP’yi bekleyen. Bu kez abi formülü istikrar deyip işe yarar mı? Hiç zannetmiyorum  zira belli ki Ankara bu kez parti içi demokrasiden yana bir yaklaşım içinde.

Eğer öyle olmasaydı baştan buna da geçen dönemlerde yaptığı gibi müdahalesini yapar UBP’nin genel başkanını belirler  çekirdeğini de çitlerdi. Ve fakat bunu yapmadı.Dolayısıyla çıkan adaylar arasında olasıdır ki seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte adayların işbirliğine gitme durumları kuvvetle muhtemeldir.İkinci tura şu şu adaylar kalır bu adaylar çekilir tespitini yapmak doğru değil, bu nedenle algı yaratmak gibi bir düşüncem de elbette yok.

Ve fakat şunu söyleyebilirim ki parti genel başkanı olmasına ve diğer adaylara nispeten daha avantajlı olarak bu yarışın içinde olacak olan genel başkan Ünal Üstel de dahil,  hiçbir aday için bu seçim çantada keklik değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu