Kıbrıs

Oğuzhan Hasiopoğlu: CTP, Anayasa’yı çiğniyor, siyasi kurnazlık yapıyor!

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan HasipoğluCumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) iç tüzüğü ve Anayasa’yı bağıra bağıra çiğnediğini vurguladı.

CTP’nin, hükümetten memnun olmasa da Meclis’i açmak zorunda olduğunu işaret eden Hasipoğlu, CTP’nin siyasi kurnazlık yaptığının altını çizdi ve Meclis tarihinde böyle bir şey olmadığını söyledi.

“SON ARA VERİLDİĞİNDE MECLİS BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA ÖZDENEFE VARDI”

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan Gökhan Altıner’in sunduğu Sabah Postası programına konuk olan Oğuzhan Hasioğlu, 2 gündür Meclis’in, verilen aranın devamını beklediğini hatırlattı.

“PARLAMENTER SİSTEMDE YASAMA VE YÜRÜTME BİRBİRİNDEN AYRILMALI”

Son ara verildiğinde Meclis Başkanlığı koltuğunda Fazilet Özdenefe olduğunu anımsatan Hasioğlu, ara verildiğini ve Zorlu Töre’nin hastaneye kaldırıldığını, rapor gönderdiğini işaret etti ve “Tüzüğe göre yetki; Meclis Başkan Yardımcısı Özdenefe’dedir” dedi.

CTP’nin erken seçim çağrısı yaptığını, ama Parlamenter Sistemde, yasama ve yürütmeyi birbirinden ayırmak gerektiğini vurgulayan Oğuzhan Hasioğlu, “Kuvvetler ayrılığı vardır. Yasama faaliyeti ayrıdır, yürütme ayrıdır” şeklinde konuştu.

CTP, BAĞIRA BAĞIRA ANAYASAYI VE İÇ TÜZÜĞÜ ÇİĞNİYOR”

Yapacakları denemede Meclis Başkanı’nın yine seçilemediği takdirde, o zaman erken seçimin konuşulabileceğini anlatan Hasipoğlu, “Ama ara verilen bir durumda aday da belliyken, bu oylamanın 5 tura kadar devam etmesini engellemeye çalışmak, iç tüzüğü ve Anayasa’yı çiğnemektir. CTP, bağıra bağıra Anayasayı ve iç tüzüğü çiğniyor” dedi.

“MECLİS TARİHİNDE BÖYLE BİR ŞEY OLMADI”

CTP’nin hükümetten memnun olmayabileceğini, ama Meclis’i açmak zorunda olduğunu dile getiren Oğuzhan Hasipoğlu, “Bu bir siyasi kurnazlıktır. Meclis tarihinde böyle bir şey olmadı” ifadelerini kullandı.

Erken seçim için şu anda gerekçe ve ortam olmadığının altını çizen Hasipoğlu, “2 yıl içerisinde hükümetin yapacakları var, verilen sözler var, yapılacak projeler var. Bunları yerine getirmek istiyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu