Aktunç: Başkent, başkent gibi yönetilecek

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mehmet Aktunç, adaylığının ardından yayımladığı mesajda, kentin geleceğine ilişkin vizyonunu kamuoyuyla paylaştı.
Yirmi yılı aşkın meslek hayatı boyunca yalnızca binalar değil, insanların yaşayacağı mahalleleri, çalışacağı iş yerlerini ve çocukların büyüyeceği yaşam alanlarını planladığını belirten Aktunç, iyi bir yapının bulunduğu şehir kadar güçlü olduğunu ifade ederek, Lefkoşa’nın da aynı bakış açısına ihtiyaç duyduğunu söyledi.
UBP tarafından Lefkoşa Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesinden onur duyduğunu dile getiren Aktunç, genç bir isim olarak bu adaylığın kendi kuşağı adına da önemli olduğunu vurguladı. Aktunç, “UBP’li gençlerin vizyonunu ve siyasetteki varlığını temsil ettiğimin bilincindeyim. Bu göreve beni layık gören partimin yetkili kurullarına teşekkür ediyorum” dedi.
Şehirlerin kendiliğinden gelişmediğini, planlanarak, korunarak ve ortak akılla yönetilerek geleceğe taşındığını kaydeden Aktunç, belediye başkanlığına aday olmasının temel nedeninin de Lefkoşa’nın sahip olduğu potansiyeli doğru planlama, güçlü ekip çalışması ve şeffaf yönetim anlayışıyla ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti.
Meslek yaşamı boyunca farklı ölçeklerde projeler yönettiğini, disiplinler arası ekiplerle çalıştığını, bütçe yönetimi ve uzun vadeli planlama konusunda önemli deneyimler kazandığını belirten Aktunç, bu birikimi doğup büyüdüğü Lefkoşa’nın hizmetine sunmak istediğini söyledi.
Belediyeciliğin yalnızca günlük hizmetleri yerine getirmekten ibaret olmadığını vurgulayan Aktunç, belediyeciliğin şehrin geleceğini planlamak, kaynakları doğru kullanmak, vatandaşın sesini dinlemek ve her mahalleye eşit hizmet götürmek anlamına geldiğini kaydetti.
Büyük vaatler yerine gerçekçi hedefler ortaya koyacaklarını belirten Aktunç, bu hedeflerin şeffaf şekilde uygulanacağını ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.
Lefkoşa’nın bilgiye, planlamaya, liyakate ve birlikte çalışma kültürüne dayalı yeni bir yönetim anlayışıyla çok daha ileriye taşınabileceğine inandığını dile getiren Aktunç, vatandaşları yalnızca destek vermeye değil, fikirleri, eleştirileri ve katkılarıyla bu vizyonun parçası olmaya davet etti.
Açıklamasında güçlü şehirlerin güçlü kurumlarla, güçlü kurumların ise güven duyan ve birlikte hareket eden insanlarla inşa edildiğini ifade eden Aktunç, Lefkoşa’nın uluslararası standartlara göre planlanan bir kent haline getirileceğini söyledi.
“Başkent, başkent gibi yönetilecek” diyen Aktunç, hizmet standartlarıyla Lefkoşa’nın kaybettiği “amiral gemisi şehir” kimliğini yeniden kazanacağını belirterek, temel hedefinin başkentin potansiyelini ortaya çıkarmak ve bunu halkla buluşturmak olduğunu vurguladı.
Aktunç, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı’nın taşıdığı sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğini belirterek, “Şimdi başlıyoruz” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.




